Elbúcsúztunk a Magyar Kupától!

Újra tétmérkőzésen mérettette meg magát a Szigethalom SC, hiszen csapatunk a Magyar Kupában a FÉMALK Dunavarsány csapatát fogadta Taksonyban. Az eredményt tekintve sajnos kijött a két osztálynyi különbség, végül a vendégcsapat 5-0-ás győzelemmel távozott a taksonyi otthonunkból.

A szigethalmiak a Szucsik – Retek, Kovács Zs., Takács, Nagy P. – Novák, Farkas, Szenftlében – Komlósi, Toldi, Csontos összeállításban lépett pályára. Az első negyed órában nem lehetett volna megtippelni a mérkőzés végeredményét, akkor még kézben tartottuk a meccset. Aztán átvette a Dunavarsány a játék irányítását; a 27 percben vezetést szerzett a vendégcsapat, melyet a 28 percben tizenegyesből növelni tudott. A gólokat követően szétesett a játékunk, a félidő végén újabb két gólt is kaptunk, az egyikeket leshelyzetből.

A félidőben hármat is cseréltek a mieink, Farkast Manases, Toldit Becsei, illetve Csontost Nagy I. váltotta. A 64 percben egy szerencsétlen öngóllal Retek növelte a különbséget.

Összességében a Dunavarsány megérdemelte a győzelmet, ezzel a továbbjutást. A mieinknél a három Komlósi helyzet érdemel kiemelést, hasonló lehetőségeket Komló góllal fejezett be a felkészülési meccsek során. Mellette Nováknak voltak ügyes megmozdulásai, illetve labdái középpályán. Viszont a mieink legjobbja Szucsik András volt, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott az öt kapott gól ellenére a kapuban. Ez azért sok mindent elárul mérkőzéssel kapcsolatban.

Kovács Béla a találkozó végén végén értékelte a látottakat: „A gólokat egyéni hibákból kaptuk, sajnos néhány játékos ma visszafogottan, félszegen futballozott.

A mérkőzést megtisztelte Dunavarsány polgármestere, illetve alpolgármestere egyaránt. A taksonyi pályán otthon érezhettük magunkat, hiszen szép számmal látogattak ki szurkolóink a mérkőzésre. Ultráink jó hangulatot varázsoltak a lelátón, a sok ínséges évet követően örültek, hogy újra a Szigethalomért szurkolhatnak. Az eredmény talán másodlagos volt számukra.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .