Pest megyei Futsal-bajnokság IV. forduló – Szigethalom SC parádéval

Fontos nap volt a mai a Szigethalom SC futsal szereplésének történetében.

A sok jó játékosunknak köszönhetően három csapatot is tudtunk nevezni a bajnokságba. Az I-es számú csapatunk a Pest Megyei I. Osztályban indult, ahol az alsóház rájátszásáig menetelt.

A mai napot kis túlzással nevezhetjük háziversenynek is, hiszen a már 6 éve szintén helyben működő utánpótlásneveléssel foglalkozó Darazsak SE csapata kapott bizonyítási lehetőséget ellenünk. Vagy inkább mi ellenük? Nézőpont kérdése. A lényeg, hogy megmérkőzhettek egymással a két egyesület neveltjei. A Darazsak SE csapatán kívűl a Dunaharaszti TK gyerekeivel játszott mindkét csapatunk. A Dunaharaszti TK vezetésével pedig a Darazsak SE elnöke, Megyesi Laci foglalkozik. Ezért a mai Futsal forduló kis túlzással szigethalmi háziverseny volt.

Kifejezetten kedvezőtlen előjelekkel vágtunk neki a mai napnak, mert a II-es számú csapatunk kapusa Berta Feri belázasodott, a tartalékkapusunk Babcsány Peti „begipszesedett” kéz tájékon, ezért kapus nlkül maradtunk. Feigl Sebestyén vállalta el a kapus szerepét mára, aki mezőnyjátékosposztja ellenére olyan hálóőri teljesítményt nyújtott, hogy senki nem tudott átjutni rajta, kapott gól nélkül abszolválta a mai kihívást!

II-es számú csapatunkkifogástalan, gyönyörű játékkal kápráztatták el a közönséget. Az elvárás feléjük annyi volt mindössze, hogy az edzésen tanultakat és az ott begyakorolt alapfeladatokat építsék be a játékukba. Ezt tökéletesen hozták a fiúk, annak ellenére, hogy kissé álmosan kezdtek, de a második félidőre felébredtek és ennek megfelelően szórták a gólokat. Rövid passzos, gyors játékkal járatták a labdát cselekkel tarkítva és bokából emelt „esernyőkkel” játszották magukat teljesen tiszta helyzetekbe, aminek köszönhetően kifejezetten gólgazdag mérkőzést mutattak be. Ellenfelünknek a 30 perc alatt egyszer sem sikerült a hálóba találniuk. El kell ismerni a kapusuk teljesítményét, aki rengeteg gólba tartó labdát hárított, fogott meg vagy rúgott, tolt ki. Mindenképpen megérdemlné az MVP minősítést, amit a tengerentúlon meg szoktak választani minden mérkőzés után, igaz általában más sportokban. MVP=Most Valuable Player (Legértékesebb Játékos) azaz szabad fordításban a „Meccs Legjobb Játékosa”, legyen MLJ! Mi neki adományoznánk ezt a még nem létező titulust, hiszen neki köszönhető, hogy 11-nél nem kapott több gólt a Darazsak SE. A félidő 4:0-ás eredményét követően, 11:0-ás győzelemmel fejeztük be ezt a meccset.

Ezután a Dunaharszti TKcsapata várt a megmérettetésre. Lemdületes, jó iramú és magas színvonalú játékot mutatott mindkét csapat. A mieink annyival voltak jobbak, hogy sikerült négyszer is az ellenfél hálójába találni úgy, hogy nem kaptunk egyet sem. A végeredmény ezzel 4:0 lett, a javunkra!

A következő „fellépésünk” a III-as számú csapatunké volt, akik símán kikaptak a Dunaharaszti TK csapatától, ez a mérkőzés nem a mieinkről szólt. Azért becsületükre legyen mondva, hogy annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, nem ők az esélyesei a mérkőzésnek, hiszen ők „csak” a harmadik legjobbjaink, becsületesen küzdöttek és nem adták fel.

Majd a Szigethalom SC III-as csapata maradt a pályán és pihenő nélkül lejátszotta a következő mérkőzését, ami a Darazsak SE elleni volt. A fárdtságuk erősen érezhető volt, aminek megfelelően nem is záporoztak a gólok, sőt be is kaptak egyet, de a második félidőre megrázták magukat és 3:2-re ők is megverték a Darazsak SE fiait.

Mivel a III-as számú csaptunk nem tudott legalább döntetlent kiharcolni, ezért a II-es számú csapatunk nem tudott első lenni, két ponttal lemaradtaka dobogó első helyéről, ami annak ellenére, hogy alig egy éve járnak hozzánk edzésre, kifejezetten bíztató és kivételesen szép eredmény!

Edzői nyilatkozat: Örülök, hogy beneveztünk erre a bajnokságra, mert a felkészülési időszakban kifejezetten jól jött, hogy ilyen sok mérkőzést tudtunk játszani. A mérkőzések színvonala általában az általam elvártakat hozta, a fiúk sokszor sikeresen valósították meg a pályán a korábban tanultakat. Rendkívűl jó eredménynek gondolom a második helyet a 10 csapatos tabellán. A góllövő listára tekintve büszkeséggel tölt el, hogy az első 8 helyen 5 Szigethalom SC játékos van. Csapataink felkészültségét mutatja és az edzésmunkát dícséri, hogy Nyíri Ádám, aki mindössze két góllal maradt le a gólirálytól a III-as számú csapat játékosa. Az általunk magasabban rangsorolt játékosokból álló I-es és II-es számú csapatban olyan sok jó játékos és cserelehetőség van, hogy szétosztották a gólokat egymás között. A III-as számú csapat legtöbb tagjának pedig ez volt az első bajnoksága, ahol tisztesen helyt álltak, amiért dícséret illeti őket – Mondta el Kovács Béla, aki a labdarúgó szakosztály vezetője a Szigethalom SC-nél.

Na és a szurkolás? Nem mehetünk el szó nélkül emellett! Polyóka apuka vezetésével a szülők kitettek magukért ma is, mint a korábbi mérkőzéseken és bizton állíthatjuk, hogy a leghangosabb szurkolótábora a Szigethalom SC-nek volt, akik csak a saját csapataink szurkolásával voltak elfoglalva, tiszteletben tartva az SC etikettjét. Köszönet a szülőknek a lelkes szurkolásért és persze az idejükért, energiájukért na és persze a hétvégéikért! Hiszen a mai nap is focival telt a szülőknek is, mert a Futsal-bajokság után azonnal indultunk Kókára, ahol az U13 I. osztályú bajnokság alsóházi rájátszásában is várt még 3 meccs a srácokra, ahol néhányan a II-es számú csapatból szerepeltek az I-es számú csapatunkban is! Az ezen a fordulón résztvevő csapatok (Jászberény, Dunakeszi, Ikarus) közül csak a Jászberény csapatának megverésére maradt energia a gyerekekben, amivel az összesített eredmény alábbi lett: A 4 csapatból álló alsóházban 3-ik helyen végeztek U13-masaink, a 2-ik helyezettel azonos ponttal, de rosszabb gólaránnyal.

Minden forduló után meg szoktuk nevezni azokat a játékosokat, akiknek teljesítményével különösen elégedettek vagyunk. A mai fordulón viszont a Szigethalom SC játékosait, mint csapat illeti meg a dícséret, mert a labdarúgás egy olyan sport, ahol az egyéni teljesítmények is fontosak, de lévén, hogy csapatjáték, ezért a csapategység mindennél előbbre való, a csapat győzelméhez erre van szükség! Ebből pedig ma jelesre vizsgáztak! Gratulálunk nekik!

Hajrá Szigethalom SC! 💙 💛 ⚽️ ❤️

 


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .